CIA nie ufa resetowcom od Tuska
Prokuratura Okręgowa w Warszawie umorzyła śledztwo przeciwko współpracującym z FSB byłym szefom Służby Kontrwywiadu Wojskowego – gen. Januszowi Noskowi, gen. Piotrowi Pytlowi oraz płk. Krzysztofowi...
Jabłko to pierwszy owoc, którego próbujemy w dzieciństwie. Towarzyszy nam niemal przez całe życie. Jako przekąska do pracy, w formie szarlotki, kompotu czy soku do picia. Jest zawsze na wyciągnięcie ręki.
Czy wiesz, że... Jesteśmy największym producentem jabłek w UE oraz czwartym ich producentem na świecie. Rejon grójecki nazywany „największym sadem Europy” to przeszło 500 lat tradycji sadowniczych, sięgających czasów królowej Bony. Wprowadzając jabłka do naszej diety, wspieramy system odpornościowy, wzmacniamy układ nerwowy, obniżamy ciśnienie, dbamy o włosy i paznokcie. Jednak największym dobrodziejstwem dla organizmu jest zawarty w jabłkach błonnik w postaci pektyn, które wymiatają toksyny z naszego układu pokarmowego, regulują florę bakteryjną, neutralizują substancje toksyczne i pomagają obniżyć poziom „złego” cholesterolu. Jabłko szybko fermentuje, więc przy zbyt dużej ilości spożytych owoców może dojść do wzdęć czy bólu brzucha. Zdrowa osobaSUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów www.gazetapolska.pl
Miesięczny dostęp do wszystkich treści serwisu www.gazetapolska.pl.
Masz już subskrypcję? Zaloguj się
* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gazetapolska.pl