Mroczne tajemnice rodziny Gajewskich II
Teść wiceministra sprawiedliwości, Piotr Gajewski, który zacierał ślady brutalnego morderstwa dokonanego przez jego braci, jest dziś szarą eminencją podwarszawskiej PO. „Gazeta Polska” dotarła do...
Rozgrzewające zupy to idealny pomysł na chłodne jesienne dni. Gęste, sycące i pełne smaku, przygotowane na bazie sezonowych warzyw. Miska takiej zupy to prawdziwy balsam dla ciała i duszy, gdy wracamy zmarznięci do domu.
Czy wiesz, że... Dieta bogata w witaminy i minerały jest szczególnie ważna w sezonie jesienno-zimowym, kiedy jesteśmy bardziej narażeni na infekcje. A zupy to prawdziwa bomba zdrowotna, zawierają bowiem: błonnik, witaminy, mikroelementy, białko, kolagen (w zupach z mięsną wkładką). I są łatwo przyswajalne przez organizm. Zupa to idealna propozycja dla zabieganych. Po ugotowaniu większej jej ilości, jeszcze gorącą można wlać do słoików, zakręcić je, a gdy przestygną, włożyć do lodówki i przechowywać do dwóch tygodni. Aromatyczne zioła i przyprawy mogą zmienić smak każdego dania. Do zup warto dodawać rozgrzewające przyprawy, jak: curry, chili, goździki, cynamon, świeży imbir, pieprz cayenne czy kurkumę. Rozgrzewające zupy kremy sąSUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów oraz lektora na gazetapolska.pl
Miesięczny dostęp do wszystkich treści serwisu www.gazetapolska.pl.
Masz już subskrypcję? Zaloguj się
* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas [email protected]