Bronisław Trzaskowski
Bronisław Komorowski miał za sobą trzy największe telewizje, pieniądze i świetne sondaże. Nie przegrał wyborów przez same koszmarne wpadki, lecz przez to, że do ich ukrywania użyto całej państwowej i...
Szkoda, że porzeczki to nieco zapomniane owoce. Intensywna, kwaśna nuta, przeplatająca się z delikatną goryczką – to zapowiedź wielu kulinarnych możliwości.
Czy wiesz, że... Porzeczki są roślinami naturalnie występującymi na obszarze Europy i Azji. W stanie dzikim jest około 150 gatunków tych krzewów, w Polsce można spotkać sześć z nich. Niezależnie od koloru, porzeczki wspierają odporność, dbają o układ pokarmowy, poprawiają stan skóry. O leczniczych właściwościach soku z porzeczek jako domowego leku na żołądek, gorączkę i pragnienie pisano już w 1543 roku. Owoce czarnej porzeczki to wspaniałe źródło niemal wszystkich niezbędnych do dobrego funkcjonowania organizmu witamin, a przede wszystkim witaminy C – 100 g owoców dostarcza cztery razy więcej tej witaminy, niż wynosi dzienne zapotrzebowanie dla osoby dorosłej. Porzeczka jedzona na czczo odświeża, wzmaga apetyt, zaś jedzona godzinę po posiłku poprawia trawienie. Z nasion czarnejSUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów oraz lektora na gazetapolska.pl
Miesięczny dostęp do wszystkich treści serwisu www.gazetapolska.pl.
Masz już subskrypcję? Zaloguj się
* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gazetapolska.pl
Strefa Wolnego Słowa: niezalezna.pl | panstwo.net | vod.gazetapolska.pl | naszeblogi.pl | gpcodziennie.pl | tvrepublika.pl | albicla.com | prenumerata.swsmedia.pl
Wszystkie prawa zastrzeżone © Niezależne Wydawnictwo Polskie Sp. z o.o.