Tajemnice sędziego, agenta Łukaszenki
Przed ucieczką na Białoruś sędzia Tomasz Szmydt rozpatrywał w WSA niejawne sprawy dotyczące funkcjonariuszy polskiej Straży Granicznej, którzy padli ofiarą brutalnej prowokacji ze strony białoruskich...
Wiosna to okres pikników. Jedzenie na świeżym powietrzu to wspaniała forma spędzania czasu. Wystarczy trochę fantazji, kraciasty koc, wiklinowy kosz pełen smakołyków i uczta na trawie gotowa.
Czy wiesz, że... Swoistym must-have każdej majówki są wiosenne kanapki, obowiązkowo ze świeżymi warzywami. Warto jednak zabrać składniki w osobnych pojemnikach i skomponować kanapki tuż przed konsumpcją. Nie będą „wymęczone” podróżą, a warzywa zapakowane w plastikowych pojemnikach zachowają świeżość i jędrność. Doskonałą propozycją na piknik będą na przykład: naleśniki z szynką lub piersią z kurczaka i warzywami, kruche babeczki z farszem warzywnym i dodatkiem łososia lub wędliny, wytrawne tarty czy tortille. Do pochrupania warto zabrać: pokrojoną w słupki marchewkę, pomidory, cykorię, seler naciowy, paprykę czy rzodkiewkę. Niezastąpione w upalne dni są owoce. Lepiej jednak zrezygnować z tych bardzo soczystych i takich, które szybko psują się pod wpływemSUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów www.gazetapolska.pl
Miesięczny dostęp do wszystkich treści serwisu www.gazetapolska.pl.
Masz już subskrypcję? Zaloguj się
* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gazetapolska.pl