Mroczne tajemnice rodziny Gajewskich II
Teść wiceministra sprawiedliwości, Piotr Gajewski, który zacierał ślady brutalnego morderstwa dokonanego przez jego braci, jest dziś szarą eminencją podwarszawskiej PO. „Gazeta Polska” dotarła do...
Sezon na nią już się zaczął i potrwa do końca września. Żółta lub zielona fasolka szparagowa to gwiazda letniego menu. Doskonała pod pierzynką z podsmażonej na złoto bułki tartej, ale gotowa również na kulinarne eksperymenty.
Czy wiesz, że... Fasolka szparagowa doskonale nadaje się do zapiekania, na przykład pod warstwą wyrazistego sera żółtego. Wspaniale komponuje się z pomidorami i ziołami prowansalskimi. Aby wydobyć jej wspaniałe walory smakowe, warto serwować ją z dodatkiem imbiru, kurkumy lub curry. Doskonałą przekąską będzie fasolka szparagowa grillowana, przyprawiona solą, pieprzem i masłem, posypana tymiankiem oraz serem białym. Przed gotowaniem odpowiednio przygotuj fasolkę, czyli usuń końcówki, oczyść włókna i dokładnie umyj strąki. Fasolka szparagowa po ugotowaniu powinna być miękka i krucha. Najwięcej składników odżywczych i witamin zachowamy, gdy ugotujemy ją na parze. Dodatkowo przygotowana w ten sposób będzie chrupiącaSUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów oraz lektora na gazetapolska.pl
Miesięczny dostęp do wszystkich treści serwisu www.gazetapolska.pl.
Masz już subskrypcję? Zaloguj się
* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas [email protected]